Суд відмінив порушення справи стосовно "Укртатнафтиі"

Вівторок, 30 жовтня 2007, 11:58 -

Автозаводський районний суд Кременчука (Полтавська область) відмінив порушення кримінальної справи за фактом групового порушення громадського порядку на Кременчуцькому НПЗ ("Укртатнафта") 19 жовтня при відновленні на посаді голови правління компанії Павла Овчаренка.

Про це журналістам повідомила заступник прокурора Кременчука Олена Гольдінова.

За її словами, постанову про порушення кримінальної справи за ст. 293 Кримінального кодексу (групове порушення громадського порядку) скасовано в понеділок, 29 жовтня.

26 жовтня начальник Кременчуцького міського управління міліції Василь Овчаренко заявив, що слідчі дії на території ЗАО "Укртатнафта" (Кременчук, Полтавська обл.) припинені, щоб не дестабілізувати роботу підприємства.

Реклама:

25 жовтня Генеральний прокурор України Олександр Медведько повідомив, що Міністерство внутрішніх справ порушило справу за фактом захоплення компанії "Укртатнафта".

Президент Татарстану обурений ситуацією, що склалася в Україні щодо компанії "Укртатнафта".

24 жовтня увечері - між 21:00 і 22:00 - група співробітників Міністерства внутрішніх справ України на чолі із заступником міністра Василем Фатхутдіновим "намагалася захопити" приміщення заводоуправління ЗАТ "Укртатнафти" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.).

Раніше представники охоронної компанії "Бук" (Дніпропетровськ) завалили стільцями прохідну "Укртатнафти".

Вранці до міліції надійшло три дзвінки про те, що вхід в адміністративне приміщення заводоуправління Кременчуцького НПЗ заблоковано.

Після переговорів міліції і охоронної структури, слідчу групу на завод пропустили, а вхід прохідної заводу розблоковували.

19 жовтня екс-глава Кременчуцького НПЗ заявив про рейдерське захоплення компанії.

Після цього Татарстан оголосив про припинення постачань нафти до України до узгодження подій у компанії.

Раніше Овчаренко також звернувся з листом до президента і силових відомств із вимогою блокувати схеми  перехоплення контролю і виведення з держвласності активів найкрупнішого нафтопереробного заводу України. При цьому він звинуватив віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва у лобіюванні інтересів татарської сторони.

Татарські акціонери і перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров вважають такі дії Овчаренка рейдерським захопленням.

Апеляційний суд Сумської області 29 серпня відновив Павла Овчаренка на посаді голови правління "Укртатнафти".

В кінці травня "Нафтогаз України" сконцентрував 61,354% компаній "Укртатнафта".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: