Київські автобуси стануть удвічі більшими

Понеділок, 29 жовтня 2007, 10:15

До середини зими в столицю привезуть 75 автобусів надвеликої місткості нової моделі.

Про це журналістам повідомив генеральний директор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький у суботу на відкритті вулиці Жилянської після ремонту, де відбулася також презентація нових автобусів.

За словами Ламбуцького, довжина автобуса, виготовленого у Львові, становить майже 19 метрів, а місткість - понад 200 пасажирів.

При цьому вони мають прогресивну схему компонування, що дає можливість створити низьку підлогу по всьому салону. Ламбуцький відзначив, що пасажири оцінять комфортність нової моделі. Один контракт передбачає 25, інший 50 штук. Тобто, до середини зими в нас повинно бути в Києві 75 таких автобусів. За його словами, автобусний парк у Києві вже оновлений на дві третини.

Реклама:

Крім того, на презентації продемонстрували й новий маршрутний автобус "Богдан", 100 одиниць якого передбачається закупити. У них 35 місць для сидіння, тоді як у звичайних "Богданах", що працюють у столиці, таких місць 24. Номінальна ж місткість нових моделей, за інформацією Ламбуцького, до 80 осіб.

Він також повідомив, що до кінця року Київ повинен одержати ще й 50 тролейбусів надвеликої місткості. Такі вже працюють, зокрема на 16-му й 18-му маршрутах. Їхня довжина становить 18,7 м. У цілому їх у столиці вже курсує на різних лініях 50 штук.

У суботу за участю мера Києва Леоніда Черновецького відбулася презентація оновленої ділянки вулиці Жилянської: від вул. Старовокзальної до вул. Шота Руставеллі (2,4 км). Там встановлено однобічний рух. Паралельно з вул. Жилянською однобічний рух відкрито по вул. Саксаганського у зворотному напрямку.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!