В Європі українську корупцію вважають загрозливою

Понеділок, 29 жовтня 2007, 14:31

Група країн-членів Ради Європи по боротьбі з корупцією (GRECO) вважає, що рівень корупції в Україні загрожує принципам демократії в державіі.

Про це сказано в доповіді GRECO, передають "Українські новини".

У своїй доповіді GRECO акцентувала увагу на антикорупційній політиці України, збитках від корупції для держави, незалежності судів.

Доповідь склали за результатами візиту оцінної групи GRECO в Україну, під час якого експерти зустрічалися із представниками влади й громадянського суспільства.

Реклама:

У результаті представники GRECO дійшли висновку, що в Україні дуже поширена корупція,  ця проблема є систематичною й охоплює все українське суспільство.

"Наявний рівень корупції в Україні становить реальну загрозу для принципів демократії й законності", - сказано в доповіді.

У доповіді розроблені 25 рекомендацій для України, які націлені на створення механізмів для здійснення антикорупційної політики.

Зокрема, GRECO рекомендує Україні створити спеціальний орган, відповідальний за реалізацію антикорупційної стратегії в країні, розробити відповідний план дій, а також провести ряд інших важливих заходів.

GRECO буде спостерігати за здійсненням своїх рекомендацій до кінця 2008 року.

Україна приєдналася до групи країн-членів Ради Європи по боротьбі з корупцією 1 січня 2006 року.

Основна мета GRECO - посилення потенціалу держав-учасниць у боротьбі з корупцією й шахрайством через моніторинг. Діяльність спрямована на визначення недоліків національних антикорупційних механізмів і прийняття необхідного законодавства, здійснення інституційних реформ.

Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммерберг вважає корупцію в системі правосуддя найважливішою проблемою в галузі дотримання прав людини в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!