Складено рейтинг медіаактивності компаній ПЕК за серпень

П'ятниця, 7 вересня 2007, 17:01

У рейтингу медіаактивності компаній ПЕК за серпень 2007 р., підготовленому Центром обробки інформації "Енергобізнес" за результатами моніторингу ЗМІ, лідирує "Нафтогаз України" який згадувався в 36 матеріалах. Основні теми присутності - конфлікт навколо "Укртатнафти", обговорення умов поставок газу в 2008 р., затвердження програми спільних робіт з Shell по видобутку газу.

Друге місце з істотним відривом займає "Енергоатом" – згадування в 20 матеріалах. Теми присутності - призупинення дії указів КМУ про створення "Укратомпрома", обговорення проекту Стратегії розвитку ядерно-енергетичного комплексу України, а також окремої критичної статті про діяльність топ-менеджменту компанії.

На третім місці з 15 згадуваннями – "ТНК-ВР Україна". Основними темами присутності компанії в ЗМІ стала зупинка Лисичанського НПЗ, а також коментарі експертів компанії різної спрямованості.

На четвертомуRosUkrEnergo з 13 згадуваннями у зв'язку з обговоренням умов поставок газу в Україну в 2008 р.

Реклама:

На п'ятому"Укртатнафта" з 7 згадуваннями. Основна тема присутності - продовження конфлікту між власниками акцій Кременчуцького НПЗ.

На шостому" УкрГаз-Енерго" з 6 згадуваннями. Теми присутності – вихід на ринок видобутку нафти й газу, а також обговорення можливої зміни власників компанії. 

Сьоме місце з 5 згадуваннями займає "Укрінтеренерго" завдяки інформації про підвищення ціни на електроенергію для Молдавії.

На восьмому місці з 4 згадуваннями – "Дніпроенерго".

Дев'яте місце ділять "Лукойл", "Укртранснафта", "Центренерго" і "Альянс" (по 3 згадування в ЗМІ кожній компанії).

На десятому місці – "Укрнафта" з 2 згадуваннями в ЗМІ. 

Назва  
компанії

Згадування в ЗМІ

Позитивні

Негативні

Нейтральні

Усього

1

Нафтогаз України

1

2

33

36

2

Енергоатом

1

4

15

20

3

ТНК-ВР Україна

 

 

15

15

4

RosUkrEnergo

 

 

13

13

5

Укртатнафта

 

 

7

7

6

УкрГаз-Енерго

 

 

6

6

7

Укрінтеренерго

 

 

5

5

8

Дніпроенерго

 

 

4

4

9

Лукойл

 

 

3

3

Укртранснафта

 

 

3

3

Центренерго

 

 

3

3

Альянс

 

 

3

3

10

Укрнафта

 

 

2

2

 

Перелік ЗМІ, які використовувалися для складання рейтингу:

Коммерсант-Украина, Экономические известия, Дело, Киевские Ведомости, Голос Украины, Урядовый курьер, День, Україна молода, Рабочая газета, Корреспондент, Власть денег, Галицькі контракти, Бизнес, Деловая столица, Украинская Инвестиционная Газета, Комментарии, Газета 2000, Зеркало недели, Киевский телеграф, Сегодня, Факты и комментарии, Главред, Профиль-Украина, Эксперт-Украина, Компаньон, Українська правда, Економічна правда, ProUA, Glavred.info, Обозреватель, Версии, Комсомольская правда в Украине, Фокус, Газета 24. 

Центр обробки інформації "Енергобізнес" створений в 1997 р. Компанія займається обробкою статистичних даних і дослідженнями в різних галузях ПЕК, моніторингом ЗМІ, випускає журнал Энергобизнес і ряд інших інформаційних продуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!