Комітет при уряді України залучить міжнародних консультантів для розвитку інновацій

Вівторок, 4 вересня 2007, 16:57

Координаційно-моніторинговий комітет з питань модернізації інвестиційного середовища і розвитку інфраструктури ринків капіталу при уряді України (КМК) вирішив залучити до роботи компанії Thomas Murray (Великобританія), Octagon Advisors (Сінгапур), OMX (Швеція) і CAPMEX (Австрія) як консультантів.

"Перед нами стоїть дуже складне завдання - провести модернізацію ринків капіталу за три роки: мають бути реформовані депозитарна і біржова системи, посилені кастодіальні установи, розвинена діюча система клірингу", - так прокоментував завдання, для рішення яких залучаються консультанти, заступник глави цього комітету Віктор Ивченко.

Відповідно до прес-релізу Державного агентства по інвестиціях і інноваціям (Держінвестицій), що його очолює Івченко і на який покладене організаційне забезпечення роботи Координаційно-моніторингового комітету, залучення декількох консультантів дозволить одержати високоякісні рекомендації, а також уникнути суб'єктивний підхід при ухваленні рішень.

Держінвестицій також повідомило, що до роботи комітету буде залучатися Віденська фондова біржа. Така домовленість була досягнута минулого тижня на зустрічі Івченка з керівництвом біржі в Києві.

Як пояснюють в Держінвестицій, компанія Thomas Murray відібрана як фахівець з питань інфраструктури розвинених ринків капіталу, Octagon Advisors - з питань прискореного розвитку інвестиційної інфраструктури країн із швидким розвитком, а OMX і CAPMEX - як одні з провідних компаній у сфері технологічного забезпечення інфраструктури ринків капіталу й у питаннях упровадження програм їх модернізації.

Реклама:

Як повідомлялося, Координаційно-моніторинговий комітет з питань модернізації інвестиційного середовища і розвитку інфраструктури ринків капіталу створений як постійний робочий орган Кабінету міністрів наприкінці січня 2007 року на чолі з першим віце-прем'єром, міністром фінансів Миколою Азаровим. У серпні КМК схвалив розроблений держінвестицій разом з Національним депозитарієм України проект концепції Державної цільової програми модернізації ринків капіталу в Україні.

Держінвестицій створено у 2005 році і є спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в сфері інноваційної діяльності, робота якого направляється і координується урядом. До сфери керування агентства відносяться Українська державна інноваційна компанія, Український центр сприяння іноземним інвестиціям, державне підприємство "Національний центр упровадження галузевих інноваційних програм", а також 11 регіональних центрів інноваційного розвитку.

Інтерфакс-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!