Янукович хоче розслідувати причини невиконання рішення про зменшення цільової надбавки на газ для хіміків

Вівторок, 4 вересня 2007, 18:37

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович доручив заступнику генпрокурора Тетяні Корняковій розслідувати причини невиконання постанови уряду про зменшення цільової надбавки на газ для підприємств хімічної промисловості.

"Візьміть на себе роботу і знайдіть причини того, що постанови уряду по цільовій надбавці на газ не виконуються", - сказав Янукович, звертаючи до Корнякової на нараді з адміністративно-господарським активом Луганської області у вівторок.

Прем'єр підкреслив, що уряд провів "дуже серйозну роботу на початку 2007 року", спрямовану на зниження цільової надбавки для підприємств хімічної галузі до 0,01%. "Ми ухвалили постанову, і якщо вона не виконується, те хто винуватець?", - сказав Янукович.

Як повідомлялося з посиланням на міністра палива й енергетики Юрія Бойко, на початку червня поточного року, хімічні підприємства найближчим часом зможуть на практиці скористатися рішенням уряду, прийнятим 13 грудня 2006 року, про зниження збору у виді цільової надбавки до ціни на природний газ з 2% до 0,01%.

Реклама:

За його словами, це стало можливим після того, як Кабінет міністрів 6 червня вніс необхідні зміни в грудневу постанову і затвердив відповідний порядок.

Абсолютний розмір збору визначається з урахуванням ціни природного газу без ПДВ, тарифів на транспортування і постачання. Постачальники природного газу, мають перелічувати отримані у вигляді такого збору коштів в спеціальний фонд державного бюджету для фінансування робіт з газифікації населених пунктів.

Хімічні підприємства зверталися до уряду з проханням про зниження цільової надбавки на газ, тому що вони використовують газ як сировину і його частку в ціні кінцевої продукції велика.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!