Україну намагалися продати на аукціоні eBay за $1

Середа, 26 вересня 2007, 18:40

На найбільшому онлайновому аукціоні eBay покупцям була запропонована Україна. Провокаційний лот розмістили журналісти програми Вікна, що виходить на каналі СТБ.

Свій лот вони описали так:

Україна. Парламентсько-президентська республіка. Парламенту немає. Уряд у відпустці. Президент лояльний. Вибори щорічно. Зовнішній борг - близько 60 млрд. дол. США. Національний колорит. Мальовничий вид на два моря - глибоке Чорне і мілке Азовське. Всесвітньо відомий курорт Шацькі озера. Початкова ціна - 1 євро. Острів Зміїний і коса Тузла - у подарунок.

Реклама:

Торги почалися з 1 долара і досягли суми у сто мільйонів доларів США. З огляду на те, що в Україні проживає 50 млн чоловік, вартість кожного українця склала усього $2.

Цікаво, що зранку 26 вересня лот був знятий із продажу і вилучений. Поки що невідомо, чи була це провокація або жарт перед виборами, які незабаром відбудуться на Україні.

Адміністрація інтернет-аукціону поки що відмовилася давати коментарі.

Нагадаємо, усього тиждень тому на eBay продавали Бельгію. До того моменту, коли адміністрація аукціону зняла лот, ставки досягли 14 мільйонів євро. У eBay до лота поставилися із розумінням: "Ця людина досить цікаво нагадала бельгійцям, яка велика країна Бельгія і було б ганебним її продавати".

"NEWSru.com"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!