Кабмін узявся за "стабілізацію" олії

П'ятниця, 21 вересня 2007, 18:49

Міністерство аграрної політики має намір домовитися з найбільшими виробниками соняшникової олії про стабілізацію цін на цю продукцію на внутрішньому ринку.

Про це повідомив директор департаменту розвитку аграрних ринків Мінагрополітіки Анатолій Розгон.

За його словами, у понеділок, 24 вересня, сторони мають намір підписати відповідний меморандум, згідно з яким влада зобов’язується не вводити обмеження щодо експорту соняшникової олії, а виробники зобов’язуються забезпечити стабільність цін на внутрішньому ринку соняшникової олії та не допускати їх необґрунтованого підвищення. "Уряд не вводитиме обмежувальні заходи, якщо й з боку виробників буде зроблено відповідні кроки", - сказав Розгон.

Реклама:

Він додав, що меморандум може бути підписаний уже у вівторок і діятиме до кінця року. Крім того, Розгон додав, що в меморандумі сторони мають намір домовитися про створення певного запасу олії (близько 100 тис. тонн), який постійно буде присутній на внутрішньому ринку для попередження різких цінових коливань.

Перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров, виконуючий обов’язки прем’єр-міністра, доручив міністру аграрної політики Юрію Мельнику та міністру економіки Анатолію Кінаху розглянути можливість обмеження експорту соняшникової олії та внести пропозиції з цього питання в Кабінет Міністрів у зв’язку з підвищенням цін на цю продукцію.

У вересні в Україні стрімко піднялася ціна на соняшникову олію. Вартість продукту зросла ще на 35-45%.

У серпні ціни на соняшникову олію в магазинній торговій мережі всіх регіонів підвищилися на 2,9-28,5% до 5,99-7,89 гривень/літр порівняно з липнем.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!