Ахметов продає свою частину "Азовмаша"

П'ятниця, 14 вересня 2007, 10:28

Компанія "Сістем Кепітал Менеджмент" (СКМ) виставила на продаж пакет акцій (33%) у ЗАТ "Українська промислово-транспортна компанія" (УПТК).

Це підприємство є власником 50% маріупольського холдингу "Азовмаш". Інші акції заводу знаходяться у власності держави. Зараз СКМ закінчує приймати пропозиції від покупців. Говорити про можливу суму угоди він відмовився.

За інформацією колишнього мера Маріуполя Михайла Поживанова, зміна серед власників УПТК викликано конфліктом між ними. "Ахметов був незадоволений партнерством. Тому інші акціонери запропонували йому розійтися без скандалу", — пояснив Поживанов. Вихід Ахметова з "Азовмаша" означає, що контроль над підприємством перейде до партнерів. У їхньому числі топ-менеджер підприємства Олександр Савчук, а також Антон Пригодський і Едуард Прутник.

Реклама:

Нагадаємо, що глава Фонду державного майна Валентина Семенюк, відвідавши "Азовмаш" два тижні тому, заявила, що держава не буде продавати свою частку в цьому підприємстві. На думку експертів, це стало сигналом для СКМ про те, що збільшити свій вплив на машинобудівний холдинг за рахунок покупки дежпакету акцій найближчим часом не вдасться.

У компанії СКМ поки не розголошують умови продажу акцій. "У даний час на розгляді знаходяться різні варіанти подальшої участі в ЗАТ Українська промислово-транспортна компанія. Але говорити зараз про прийняті рішення немає підстав. Політика СКМ не припускає коментування гіпотетичних угод", — заявили в прес-службі компанії.

ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" - найбільша керуюча компанія України, володіє і керує активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа, рітейлі й інших галузях і сферах економіки. Зокрема, у Групу СКМ входять компанії "Метінвест Холдинг", ДГЕК, "Фарлеп-Інвест", "Оптіма Телеком", "СКМ Фінанс", ІГ "Сьогодні", ТРК "Україна", "Український Рітейл" та інші. 90% акцій ЗАТ "СКМ" належить Рінату Ахметову.

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!