Київські митці і торговці об'єднаються у боротьбі проти Черновецького

Четвер, 9 серпня 2007, 12:51 -

У зв’язку з тим, що чиновники хочуть відібрати у київських митців робочі приміщення, художники Андріївського узвозу організовують акцію боротьби з Київською владою.

Для збору коштів на боротьбу з можновладцями, на Андріївському узвозі відкрили виставку, де картини митців продають за заниженими цінами.

Виручені кошти спрямують до фонду "Культура проти вандалів". Їх витратять на виготовлення плакатів та проведення акцій на захист мистецтва.

Більше тижня тому голова Подільської районної адміністрації Києва Євген Романенко заявляв, що конфлікт на Андріївському узвозі - вирішено.

Згідно з повідомленням, він пообіцяв, що художників не виселятимуть із майстерень, а приміщення не виставлятимуть на конкурсну оренду.

Реклама:

У той же час, передає УНІАН, близько ста учасників пікету на підтримку торговців з національною символікою протестують проти заборони київської влади на торгівлю.

Конфлікт між торгівцями і КМДА триває вже більше місяця. Торгівців звинувачують у тому, що вони розмістили на Майдані більше, ніж 5 столів, як передбачено угодою.

"5 канал"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: