Норвежці хочуть скликати позачергові збори акціонерів "Київстару"

Четвер, 9 серпня 2007, 17:11 -

Компанія Telenor (Норвегія) просить оператора мобільного зв'язку компанію "Київстар" найближчим часом скликати позачергові збори акціонерів.

Про це повідомила прес-служба Telenor.

"Прийшов час "Київстару" скликати позачергові збори акціонерів, що є логічним наслідком не тільки недавнього арбітражного рішення, але й торішнього рішення Верховного суду України від 3 жовтня", - сказав виконавчий віце-президент Telenor Тор Халворсен.

За його словами, акціонери повинні терміново прийняти низку важливих рішень, таких, як внесення змін до статуту "Київстару", призначення нової ради директорів, підписання договору з аудиторською компанією й схвалення договорів з менеджерами оператора.

Реклама:

Як повідомлялося, 1 серпня Арбітражний суд Нью-Йорка своїм рішенням зобов'язав Altimo продати свою частку акцій в "Київстарі" протягом 120 днів не пов'язаній з нею компанії або позбавити себе активів (якщо їх більш як 5%) у компаніях Turkcell й "Українські новітні технології".

Суд також заборонив "Сторму" й іншим діючим з ним особам вести будь-які судові розгляди в Україні.

Це рішення прийнято через порушення "Стормом", що належить російській групі компаній "Альфа", договору акціонерів щодо спільних інвестицій в "Київстарі".

56,51% акцій "Київстау" належать норвезькій телекомунікаційній компанії Telenor, 43,49% акцій - "Сторму".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: