Аферисти "кинули" Рамзана Кадирова на $20 млн.

П'ятниця, 10 серпня 2007, 12:17

У гучній справі президента Московської федерації самбо 55-річного Олександра Дюкова, звинуваченого в створенні фінансової піраміди, через яку були викрадені сотні мільйонів доларів, з’явився авторитетний потерпілий.

Ним став президент Чечні Рамзан Кадиров, який у 2005 році застрахував своє життя на $20 млн. в очолюваній Дюковим і його компаньйоном Заміром Малайбековим компанії Income Strategy Grup Insurancts SA (ISG). На цій операції чеченський президент утратив близько $150 тис.

Відносно Олександра Дюкова та його найближчого помічника Заміра Малайбекова в різних регіонах Росії заведено близько 300 кримінальних справ.

Реклама:

За даними слідства, в 2005 році клієнтом ISG став тодішній перший віце-прем’єр Чечні Рамзан Кадиров. Хтось із оточення порадив йому контрольовану борцями надійну швейцарську фірму, яка виплачує солідні дивіденди. У результаті пан Кадиров застрахував у ISG своє життя на $20 млн., зробивши внесок у розмірі $150 тис. У справі є платіжка на цю суму з прізвищем Кадиров, що стоїть напроти цифр.

Однак, у якості потерпілого голова Чеченської республіки у справі поки не проходить. Пов’язано це з тим, що Кадиров відмовився давати слідству свідчення й взагалі категорично висловився проти того, щоб його ім’я фігурувало в цьому скандалі.

До речі, скільки насправді було вкладено грошей у піраміду Кадировим і людьми з його оточення, залишається загадкою для слідства. В усякому разі, на допитах пан Малайбеков стверджував, що "від Рамзана" гроші приносив не один десяток осіб.

Коммерсант

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!