Коли міліціонерам дадуть $500 зарплати - зникне хабарництво?

П'ятниця, 10 серпня 2007, 12:59

Міністерство внутрішніх справ має намір увести нову систему оплати для своїх співробітників, у зв’язку з чим зарплата збільшиться на 30% з 1 січня 2008 року.

Про це журналістам повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко.

"Нова система оплати праці буде цивілізованою і європейською. Оклад становитиме 70% від усієї суми, це 1 000, 1 600, 2 000, 3 000 грн для різних міліціонерів. А премії будуть доповненням, але дуже низьким", - сказав Корнієнко.

За його словами, для того, щоб скоротити рівень хабарництва в міліції, її співробітники повинні одержувати як мінімум 500 доларів.

Реклама:

"Необхідно платити як мінімум 500 доларів, за великим рахунком, 1000 доларів. Умов для хабарництва буде менше", - зазначив Корнієнко.

Крім того, він повідомив, що в Міністерстві не вистачає міліціонерів для забезпечення виборів Ради 30 вересня.

За його словами, МВС залучає міліціонерів до охорони різних установ.

"Ми по-різному виходимо із цієї ситуації. Міліціонери, які залучаються до охорони, постійно змінюються", - зазначив Корнієнко.

Він повідомив, що зараз у системі МВС - близько 160 тис. співробітників міліції.

Нагадаємо, голова профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ Анатолій Онищук вважає за необхідне збільшити бюджет Міністерства внутрішніх справ на 5,8 млрд грн до 11,6 млрд грн у 2008 році для ефективної роботи відомства.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!