Табачник пропонує Ющенку вгамувати свої фінансові апетити

П'ятниця, 10 серпня 2007, 16:12

Віце-прем’єр Дмитро Табачник пропонує Секретаріату президента одночасно з Кабінетом міністрів скоротити своє фінансування в 2008 році.

Про це Табачник сказав журналістам в ході відвідин Житомирської області, де він знайомився з підготовкою шкіл до нового навчального року.

"Я готовий запропонувати, що уряд перегляне убік скорочення на 2008 рік свої витрати і, як говорить Прем’єр, протягне руку Секретаріату Президента для відповідних дзеркальних ініціатив зі скорочення бюджету", - сказав Табачник.

Таким чином він відреагував на ініціативи президента Віктора Ющенка про відміну пільг для депутатів Верховної Ради.

Реклама:

"Потрібно починати з самого верху, і починати повинен кожен із себе", - сказав він.

При цьому Табачник відзначив, що утримання апарату президента, незважаючи на зниження обсягу його повноважень у зв’язку із змінами в Конституції, обходиться платникам податків більше, ніж вся Верховна Рада разом із зарплатами, преміями і квартирами для депутатів.

"Я думаю, що президент вірно поставив проблему, що повинна бути відповідна належна скромність у вищих державних службовців і представників парламенту", - сказав Табачник.

Він відзначив, що сам виступає за встановлення зарплати депутатам Верховної Ради і держслужбовцям 1 рангу на рівні середньої зарплати по Україні з щорічною її індексацією згідно зростанню середньої зарплати.

Нагадаємо, президент Віктор Ющенко закликає всі демократичні сили об’єднатися навколо ідеї відміни необмеженої депутатської недоторканності. При цьому президент підкреслив, що відміна необмеженої депутатської недоторканності - це тільки перший крок, другим кроком має стати відміна депутатських пільг.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!