Уряд звинувачує ЦВК у надмірних апетитах

Понеділок, 30 липня 2007, 15:39

Кабінет Міністрів звинувачує Центральну виборчу комісію в гальмуванні завершення робіт на виконання закону "Про Державний реєстр виборців", зокрема щодо створення інформаційно-телекомунікаційної системи Державного реєстру.

Про це повідомили у прес-службі уряду.

Зокрема, прес-служба зазначила, уряд виконав усі заплановані досі завдання, визначені цим законом, однак не приступив до створення інформаційно-телекомунікаційної системи Держреєстру, "оскільки виконання цього пункту закону безпосередньо залежить від оперативного вирішення питань Центральною виборчою комісією".

У прес-службі нагадали, Мін’юсту разом з Мінфіном та ЦВК було доручено уточнити терміни виконання заходів, пов’язаних з формуванням інформаційно-комунікаційної системи держреєстру виборців.

Реклама:

"Справа в тому, що згідно з висновком Мінфіну, підготовленим із залученням Мінтрансзв’язку та Держспецзв’язку, ЦВК значно завищила обсяг видатків, необхідних для первинного наповнення та первинного уточнення Державного реєстру", - повідомляє прес-служба..

Як зазначається, вартісні оцінки, наведені ЦВК, не відповідають ринковим, заявлена пропускна спроможність каналів зв’язку перевищує необхідну в 4 рази, за рахунок чого реальна вартість технічних засобів та оплати каналів зв’язку завищена більше, ніж на 19 млн. гривень.

Крім того, Держспецзв’язку пропонує розглянути можливість використання для побудови захищеної мережі інформаційно-телекомунікаційної системи засоби криптографічного захисту інформації вітчизняного виробництва, які пройшли державну експертизу.

В уряді вважають, що реалізація зазначених пропозицій дозволить значно знизити вартість проекту, зекономити значні бюджетні кошти.

В уряді зазначають, що з 4 травня ЦВК для виконання положень закону було передбачено видатки на 15133,1 тис. гривень.

"Тобто ЦВК мала можливість вирішити питання розробки технічної документації, прикладного програмного забезпечення та здійснити випробовування програмного забезпечення в умовах пілотного проекту", - вважають в Кабміні.

Натомість, зазначає прес-служба, ЦВК продовжує наполягати, що коштів недостатньо, і не розпочинає створення Реєстру.

З метою прискорення формування інформаційно-телекомунікаційної системи Державного реєстру виборців Кабмін дав доручення зацікавленим органам влади терміново опрацювати питання щодо уточнення кошторису видатків, порядку та термінів формування системи і подати відповідний доопрацьований та узгоджений проект урядового рішення, який невідкладно буде розглянуто урядом.

Уряд вважає, що, окрім зазначеного, виконав усі завдання, визначені законом про Державний реєстр. Зокрема, внесений Урядом і затверджений парламентом закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік", який передбачає для реалізації норм закону видатки в обсязі 67543,3 тис. гривень.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!