Лавринович взяв під контроль конфіскат

Понеділок, 30 липня 2007, 16:57

Міністерство юстиції запровадило щомісячну ревізію конфіскованого майна, що було арештоване державною виконавчою службою та передане на реалізацію в спеціалізовані організації.

Про це повідомили у прес-службі Мін’юсту.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, Мін’юстом утворено робочу групу, на яку покладено обов’язок здійснювати щомісячний контроль за реалізацією конфіскату. Мета – посилення контролю за станом та строками реалізації арештованого держвиконавцями майна.

За словами Міністра, до такої форми контролю спонукав досвід співпраці зі спеціалізованими організаціями, які щорічно на тендерній основі отримують право на реалізацію конфіскату. Міністерство також запровадило електронний облік майна, арештованого державною виконавчою службою. Електронна база розширила можливості обліку та контролю за реалізацією арештованого майна, а також зробила мобільнішим управління процесами, що пов’язані зі сферою реалізації конфіскату.

Реклама:

Як зазначають у прес-службі, згідно електронного переліку протягом першого півріччя на реалізацію до спеціалізованих торгівельних організацій було передано арештованого майна: центральним Відділом примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби– на суму 43, 3 млн. грн., регіональними органами державної виконавчої служби – на суму 209, 3 млн. грн.

Найбільше конфіскату передано на реалізацію виконавчими службами Херсонської області (вартістю понад 16 млн. гривень), Запорізької області (вартістю понад 13 млн. гривень), а також Донецької та Дніпропетровської областей (вартістю понад 11 мл. гривень в кожній).

Найменше – в Івано-Франківській, Рівненській, Чернівецькій та Чернігівській областях (вартістю понад 2 млн. гривень в кожній)

Лавринович також повідомив, що Міністерство юстиції започатковує проведення цільових перевірок регіональних органів ДВС з метою з’ясування стану реалізації майна. Начальників регіональних органів ДВС зобов’язано тримати на постійному контролі стан реалізації арештованого майна, визначити відповідальних осіб за цим напрямком роботи, провести аналіз ситуації щодо залишків нереалізованого майна, створити робочі групи та провести перевірки підпорядкованих органів ДВС з метою вжиття невідкладних дієвих заходів до зменшення залишків такого майна.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!