Комісія Азарова буде боротися тільки проти найкрутіших рейдерів

Вівторок, 24 липня 2007, 18:29

Міжвідомча комісія з питань протидії неправомірному поглинанню й захопленню підприємств буде розглядати звернення відносно рейдерських захоплень тільки стратегічно важливих для економіки України підприємств.

Таке рішення прийняте на п'ятому засіданні міжвідомчої комісії, повідомив її секретар Володимир Петренко на прес-конференції в Києві у вівторок.

"У нас є тільки п'ять постійно діючих фахівців. Вони не в змозі всім підприємствам вчасно дати відповідь. Крім того, багато справ, які сьогодні перебувають на розгляді, не мають ніякого відношення до рейдерському захоплення", - сказав Петренко.

За його словами, у цей час у міністерства й відомства подано більше 250 заяв. При цьому з 22 підприємств, заявки яких розглянула міжвідомча комісія, тільки стосовно 8 минулого встановлені ознаки неправомірних дій, відзначив секретар комісії.

Реклама:

"Крім стратегічно важливих підприємств, комісія буде розглядати справи й ті підприємства, проблеми яких не зможуть вирішити на місцях. Наприклад, внаслідок незацікавленості в цьому тих або інших чиновників", - уточнив Петренко.

За його словами, всі інші звернення будуть розглядати регіональні робочі групи з питань протидії неправомірному поглинанню й захопленню підприємств під контролем Міжвідомчої комісії.

Комісія, зокрема, уже затвердила список з більш ніж 30 підприємств, обігу які будуть передані на розгляд цим групам, додав Петренко.

Нагадаємо, 14 лютого Кабінет міністрів створив міжвідомчу комісію з питань протидії незаконному поглинанню й захопленню підприємств. Головою комісії став перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров. Комісія створена як дорадчий орган, що постійно діє при Кабміні.

"Економічна правда" за матеріалами "Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!