Семенюк хоче отримати за "Оранту" 80 млн.

Четвер, 19 липня 2007, 11:40

Фонд держмайна оголосив умови, на яких можна придбати 25%+1 акцію страхової компанії "Оранта". За блокуючий пакет страховика держава хоче одержати мінімум 80 мільйонів гривень - така стартова ціна на аукціоні.

В аукціоні зможуть взяти участь представники інвесторів, які відповідають наступним вимогам: прибуткова діяльність протягом п’яти років у сфері страхового посередництва або страхування; наявність підтвердження бухгалтерської звітності за 2003, 2004 й 2005 роки однієї з аудиторських компаній "великої четвірки".

Торги відбудуться через 75 днів з дня опублікування оголошення, тобто 1 жовтня.

Поки що про свій намір взяти участь у конкурсі заявив тільки фактичний власник "Оранти" - казахський банк "Тураналем" (БТА).

Реклама:

Таку інформацію підтвердив президент компанії Олександр Завада.

"Я не чув про інтерес до "Оранти" з боку якихось структур, не пов’язаних із БТА. Ми зацікавлені в тому, щоб покупцем блокуючого пакета став хтось із групи казахстанських інвесторів - нинішніх акціонерів компанії. Їхній інтерес у збільшенні своєї частки пояснюється бажанням далі розвивати компанію", - зазначив він.

За інформацією видання, інтерес до покупки блокуючого пакета "Оранти" проявляє також один із найбільших європейських страхових холдингів Generali PPF, який представлений в Україні страховими компаніями "Дженералі Гарант" та "Дженералі Гарант Страхування Життя".

Нагадаємо, раніше у Секретаріаті президента заявляли, що приватизація "Оранти" стане ще одним прикладом непрозорості цього процесу в Україні.

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!