СБУ піймала підлеглого Черновецького на хабарі

Вівторок, 17 липня 2007, 13:35

Співробітники УСБУ в м. Києві викрили 34-річного високопосадовця головного управління з питань захисту прав споживачів Київської міської державної адміністрації, який запровадив корупційний механізм стягнення хабарів з фізичних та юридичних осіб.

Про це повідомила у прес-служба Кабміну.

За інформацією прес-служби, спрощено схема вимагання хабарів полягала в тому, що, зловживаючи службовим становищем, чиновник ініціював перевірки магазинів та інших торгових точок міста, за результатами яких директорам та представникам комерційних структур давали зрозуміти, що за ненакладення на них штрафних санкцій необхідно сплатити “відкупного”.

В результаті спецоперації, при отриманні хабара в три тисячі гривень у підсобному приміщені одного із великих магазинів у Подільському районі Києва “на гарячому” було затримано посередника - 24-річного Д.

Реклама:

За матеріалами УСБУ прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу стосовно двох осіб за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб).

Відповідна стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!