Внутрішні війська продовжують витрачати гроші направо і наліво?

Вівторок, 26 червня 2007, 12:09

Головне управління Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ не вжило необхідних заходів для усунення причин бюджетних правопорушень, виявлених у ході попередньої перевірки, і продовжує неефективно та нераціонально використовувати бюджетні кошти.

Такий висновок робить колегія Рахункової палати за результатами планового аудита ефективності використання бюджетних коштів, виділених для ГУ ВВ МВС України, повідомляє у вівторок прес-служба Рахункової палати.

Зокрема, колегія Рахункової палати відзначає, що наявні внутрішні резерви й можливості, яких повністю вистачало для переозброєння внутрішніх військ сучасними зразками техніки, устаткування й засобами зв'язку, не використовувалися, а виділені з держбюджету кошти витрачалися неефективно, неекономно, з порушеннями бюджетного законодавства, відволікалися в довгострокову дебіторську заборгованість із простроченими строками її погашення.

З цієї причини, як відзначалося в повідомленні, не було забезпечено належного рівня навчальної підготовки військ, ефективного управління особовим складом.

Реклама:

"Не виконано жодного завдання з реорганізації внутрішніх військ у мобільне військове формування, що передбачено Концепцією розвитку внутрішніх військ, хоча для цього цілком вистачало існуючих внутрішніх ресурсів", - відзначається в повідомленні.

Крім того, аудиторами Рахункової палати встановлено, що запроваджена у внутрішніх військах система використання бюджетних коштів на будівництво житла для військовослужбовців і членів їхніх родин була неефективною та витратною для державного бюджету. У дебіторській заборгованості рахувалося житло площею більше 75,9 тис. кв. м, призначене для більше 1,2 тис. чоловік. Разом з тим за існуючих темпів одержання житла родини військовослужбовців повинні чекати своєї черги більше 35 років.

Свої висновки за результатами перевірки Рахункова палата направила до Верховної Ради, РНБО, Кабміну та ГУ ВВ МВС.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!