Зростання цін на хліб зупинено у всіх регіонах

Вівторок, 26 червня 2007, 13:55

Підвищення ціни на хліб зупинено практично по всій території України і ціни на соціальні сорти хліба повернулися на рівень, що діяв до 1 червня поточного року.

Про це голова Антимонопольного комітету (АМК) Олексій Костусєв повідомив на прес-конференції у вівторок.

За його словами, зокрема, у Полтавській області ВАТ "Кременчуцький хлібокомбінат" знизило ціну на хліб білий на 2,9%, хліб пшенично-житній - на 2,7%, ВАТ "Червонозаводський хлібзавод" - на 7,6% і 11,6% відповідно.

У Дніпропетровській області шість підприємств знизили ціни на соціальні сорти хліба з 1,45 грн. до 1,25 грн. за 1 кг.

Реклама:

У Тернопільській області ТОВ "Тернопільхлібпром" знизило ціни на соціальні сорти хліба на 4,9-5,2%.

Костусєв також підкреслив, що ВАТ "Чернігівський хлібокомбінат" почало випуск нового соціального виду хліба за ціною 1,26 грн., що на 8 копійок дешевше, ніж на аналогічний вид хліба. ВАТ "Ніжинський хліб" почало виробництво хліба першого сорту за роздрібною ціною 1,32 грн./буханець замість пшеничного хліба за ціною 1,6 грн.

Як зазначалося в ході прес-конференції, територіальне відділення АМК по Волинській області відкрило справу за ознаками зловживання ВАТ "Хліб" монопольним положенням на ринку хліба та хлібобулочних виробів.

Тервідділення АМК по Київській області збудило справу за ознаками зловживання ВАТ "Миронівське ХПП" монопольним положенням на ринку хліба та хлібобулочних виробів у бокових межах Миронівки та Миронівського району, а також - антиконкурентних погоджених дій підприємства "Яготинський хліб" і ТОВ "Деметра-Хліб", що призвели або можуть призвести до обмеження конкуренції на ринку борошна для хлібопечення і, як наслідок, економічно необґрунтованого підвищення цін на хлібну продукцію.

Тервідділення АМК по Києву рекомендувало ВАТ "Київхліб" та ВАТ "Київмлин" та всім супермаркетам міста вжити заходів з недопущення порушення антиконкурентного законодавства.

Глава АМК також повідомив, що в Закарпатській, Запорізькій, Одеській, Херсонській областях, у Севастополі та Автономній Республіці Крим на сьогодні введене і діє держрегулювання розміру торговельної надбавки до оптової ціни виробника на окремі види хліба та хлібобулочних виробів. За його даними, у Харківській, Черкаській, Одеській, Луганській, Донецькій та Рівненській областях, у Севастополі та Києві ціни на соціальні сорти хліба та хлібобулочні вироби залишалися стабільними.

Костусєв також зазначив, що АМК буде відслідковувати вартість хліба у великих торговельних мережах і супермаркетах, тому що АМК отримав інформацію, що в ряді з них спостерігається підвищення ціни на цей продукт.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!