Юристи Януковича перейнялися проблемами олігархів

Вівторок, 19 червня 2007, 15:00

Міністерство юстиції збирає інформацію про проблеми, що виникають в Україні в діяльності різних форм об'єднань підприємств - концернів, корпорацій, асоціацій, консорціумів і т.п.

Про це повідомила прес-служба Мін'юсту у вівторок.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, зібрану інформацію планується врахувати в майбутньому законі про об'єднання підприємств, розробку якого почали в Мін'юсті.

"Необхідність такого закону викликана відсутністю в чинному законодавстві чіткої регламентації порядку створення, реєстрації об'єднань підприємств, принципів їхньої діяльності, порядку управління та правового режиму майна цих об'єднань", - говориться в повідомленні Мін'юсту.

Реклама:

За словами Лавриновича, на сьогодні в Україні діють сотні концернів, корпорацій, асоціацій, консорціумів, при цьому їхня кількість неухильна зростає, однак чинне законодавство, зокрема Господарський кодекс та закон "Про підприємства в Україні", містить лише загальні норми, що регулюють дану сферу.

При розробці законопроекту Мін'юст планує врахувати існуючу практику в діяльності об'єднань підприємств. З цією метою Мін'юст просить надавати інформацію про проблеми, що виникають в Україні при створенні та реєстрації об'єднань підприємств, управлінні об'єднаннями підприємств, врегулюванні майнових відносин об'єднань підприємств, і т.п.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!