Financial Times і Wall Street Journal можуть зійтися під одним дахом, а Мердок піймає облизня

Неділя, 17 червня 2007, 14:10

Британська видавнича компанія Pearson, яка володіє газетою The Financial Times, збирається придбати The Wall Street Journal, пише в суботу британське видання The Independent.

На даний момент основним претендентом на The Wall Street Journal є медіа-магнат Руперт Мердок, який запропонував компанії Dow Jones, що володіє газетою, 5 мільярдів доларів.

Однак, як повідомили виданню джерела, близькі до керівництва Dow Jones, про свою зацікавленість у придбанні газети оголосила компанія Pearson - видавець основного конкурента The Wall Street Journal - газети The Financial Times.

Для того щоб перебити рекордну суму, запропоновану Мердоком, пише The Independent, Pearson збирається зібрати пул інвесторів. Із пропозицією взяти участь у купівлі The Wall Street Journal, Pearson уже звернулася до медіа-корпорації Hearst і компанії General Electric.

Реклама:

Якщо Pearson удасться реалізувати плани щодо купівлі The Wall Street Journal, то ця видавнича компанія стане власником двох найвпливовіших ділових газет у світі.

The Financial Times і The Wall Street Journal є прямими конкурентами на ринку ділових видань.

У США лідируючі позиції в цьому сегменті займає The Wall Street Journal, а в Європі - The Financial Times.

Офіційно сторони інформацію про дану угоду поки що ніяк не прокоментували.

6 червня стало відомо про пропозицію бізнесмена Рона Беркла, який запропонував профспілці Dow Jones об'єднатися, щоб не допустити купівлі компанії медіа-магнатом Рупертом Мердоком. Нагадаємо, представники профспілки та співробітники видання виступають проти угоди з Мердоком, тому що побоюються, що після переходу до нового власника редакція втратить незалежність.

"Економічна правда" за матеріалами Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!