Ан-148 готується до сертифікації в Європі

Субота, 16 червня 2007, 16:46

АНТК ім. Антонова приступив до підготовки до валідації сертифікату типу нового українсько-російського реактивного Ан-148 Європейським агентством авіаційної безпеки (ЕАSA).

Як повідомляє ІА "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу АНТК, "процес підготовки до валідації Ан-148 ЕАSA вже початий. Говорити про терміни подачі заявки поки складно, проте не виключено, що це буде зроблено до кінця року".

У квітні Ан-148 отримав сертифікат типу на відповідність нормам льотної придатності Міждержавного авіаційного комітету, який, за даними глави комітету Тетяни Анодіної, може бути визнаний європейськими авіавластями вже в 2008 році.

Новий регіональний реактивний Ан-148, який створюється Україною і РФ в кооперації з провідними компаніями 13 країн світу, включаючи США, Німеччину, Францію, стане однією з новинок міжнародного авіакосмічного салону в Le Bourget, що відкривається 18 червня. Літак візьме участь в демонстраційних польотах на салоні.

Реклама:

Під егідою Асоціації аерокосмічної промисловості Франції (GIFAS) на салоні відбудеться "День Антонова". В рамках салону очікується вручення доповнення до сертифікату типу модернізованої версії затребуваного НАТО і ЄС важкого транспортного Ан-124-100 "Руслан" - Ан-124-150М.

Згідно з озвученою раніше інформацією АНТК, зараз українсько-російський Ан-140 вже отримав визнання авіаційних властей Венесуели, а в Малайзії завершується процес валідації сертифікату типу багатоцільового Ан-38.

ІА "Інтерфакс-Україна"


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!