Рада зобов'язала держслужбовців заповнювати всі розділи декларації про доходи

Середа, 13 червня 2007, 13:00

Верховна Рада зобов'язала всі категорії державних службовців заповнювати всі розділи декларації про доходи.

За прийняття в цілому закону № 2553 від 15 листопада 2006 року "Про внесення змін до статті 13 закону "Про державну службу" проголосували 259 депутатів за необхідних 226.

Тепер особа, яка претендує на посаду держслужбовця, повинна подавати за місцем майбутньої роботи відомості про свої доходи та зобов'язання фінансового характеру, у тому числі і за кордоном, а також відомості про нерухоме та цінне рухоме майно, банківські вклади та цінні папери.

Зазначені відомості подаються держслужбовцями щорічно.

Реклама:

До прийняття цього законопроекту всі розділи декларації про доходи заповнювали тільки претенденти на посади держслужбовців 1 та 2 категорій.

Рада затвердила, що порядок подання, зберігання, опублікування й використання зазначених відомостей, а також проведення обов'язкової спеціальної перевірки відомостей, які подаються претендентами на посади держслужбовців, призначення на які здійснюються президентом за поданням Кабміну або Кабміном, встановлюється урядом.
Цей закон набуває чинності від дня публікації.

Як повідомлялося, раніше Секретаріат президента виступив проти передачі Кабміну повноважень з проведення спеціальних перевірок відомостей про кандидатів на посади держслужбовців.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!