Рахункова палата: Рудьковський неефективно використав бюджетні кошти

Середа, 13 червня 2007, 17:37

Рахункова палата заявляє про неефективне використання Міністерством транспорту та зв'язку більше 19 млн. грн. бюджетних коштів, виділених міністерству для медичного обслуговування працівників залізничного транспорту в 2006 році.

Про це сказано в повідомленні Рахункової палати.

За повідомленням, до неефективного використання коштів призвела, у тому числі, відсутність належної взаємодії між Мінтрансзв’язку і Міністерством фінансів та порушення нормативно-правових актів.

"Порушення Міністерством транспорту та зв'язку і Міністерством фінансів нормативно-правових актів, а також відсутність взаємодії між зазначеними міністерствами стало причиною використання коштів держбюджету з порушенням законодавства та неефективно в сумі понад 19 млн. грн.", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Зокрема, за даними Рахункової палати, лише 2,7% коштів, виділених Мінтрансзв’язку для медобслуговування залізничників, були направлені безпосередньо на забезпечення лікувального процесу.

У той же час значну частину коштів витрачено на ремонти та будівництво медичних закладів, що, за даними Рахункової палати, не є першочерговим напрямком і має фінансуватися лише за умови забезпечення фінансування невідкладних витрат.

"Як наслідок, закладами охорони здоров'я, підпорядкованими Мінтрансзв’язку, не забезпечене надання гарантованої державою якісної безкоштовної медичної допомоги залізничникам", - сказано в повідомленні.

Інформацію про підсумки перевірки Рахункова палата направила Кабінету міністрів, Мінтрансзв’язку, комітету Верховної Ради з питань транспорту та зв'язку і комітету Ради з питань охорони здоров'я.

Рахункова палата - підпорядкований Верховній Раді інститут фінансово-економічного контролю за використанням коштів держбюджету.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!