Москва зайняла останнє місце в рейтингу комерційних столиць світу

Середа, 13 червня 2007, 19:04

Компанія MasterCard Worldwide опублікувала рейтинг ведучих світових центрів торгівлі, що включає 50 міст, у якому Москва опинилася на останньому місці.

Єдиний показник, що знаходиться в столиці Росії на середньому рівні - це розвиненість фінансових інститутів. Інші п'ять вимірів, за якими складався рейтинг, у Москві розвинуті значно гірше.

Рейтинг MasterCard побудований на розробленому компанією Світовому індексі центрів торгівлі (Worldwide Centers of Commerce Index). Його виводить команда експертів з восьми чоловік під керівництвом доктора Юви Хедрік-Вона (Dr. Yuwa Hedrick-Wong).

Основні виміри включають законодавче та політичне середовище, економічну стабільність, простоту ведення бізнесу, ступінь розвитку бізнесу, участь у фінансових та інформаційних потоках.

Реклама:

Перше місце в рейтингу зайняв Лондон, що обійшов Нью-Йорк і Токіо з більшості основних показників. У десятку лідерів увійшли також Чикаго, Гонконг, Сінгапур, Франкфурт, Париж, Сеул та Лос-Анджелес.

Серед цікавих висновків авторів дослідження слід зазначити те, що велика частина світового фінансового ринку сконцентрована усього на 20 торговельних майданчиках. Так, Токіо спеціалізується на платині, Буенос-Айрес - на фінансовій стороні контрактів, пов'язаних із соняшниками, а Лондон - на ф'ючерсах на поставки картоплі.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!