Тулуб затягує виплату заборгованості шахтарям

П'ятниця, 4 травня 2007, 14:29

Міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб обіцяє погасити заборгованість із заробітної плати шахтарям ліквідованих вугільних підприємств до вересня.

Про це міністр заявив в Донецьку в п’ятницю.

"Ми знайшли джерела, і я думаю, що за тим графіком (у нас розроблений і затверджений графік, до вересня місяця ми погасимо цю заборгованість. Там 43 або 46 мільйонів (гривень)", — сказав він.

Тулуб зазначив, що на діючих підприємствах боргів із зарплати перед шахтарями немає. "Але нам цього мало. Ми хочемо, щоб зарплату виплачували з 15 по 25 число кожного місяця", — додав він.

Реклама:

Тулуб також висловився за підвищення зарплати працівникам вугільної галузі. На його думку, вона повинна складати не менше 4 тис. гривень. "Не нижче. Вище — скільки завгодно", — зазначив він.

Міністр повідомив, що сьогодні середня зарплата по галузі складає 2750 грн. У працівників грос і прохідників.

Нагадаємо, в січні міністр Сергій Тулуб прогнозував погашення заборгованості із зарплати на суму 47 млн. гривень на шахтах, які знаходяться у стадії ліквідації або санації, до квітня.

У квітні він повідомив про намір Мінпаленерго звернутися в Кабінет Міністрів з проханням виділити в липні-грудні 46 млн. гривень з держбюджету для погашення заборгованості із заробітної плати за попередні періоди співробітникам підприємств, які ліквідовуються і знаходяться у стадії санації.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!