Катеринчуку не подобається Податковий кодекс Азарова

П'ятниця, 4 травня 2007, 19:43

Проект Податкового кодексу, підготовлений за участі членів активу Народної самооборони, відрізняється від проекту кодексу, запропонованого Кабінетом міністрів, оскільки, на відміну від останнього, не містить положень, що дискримінують малий та середній бізнес.

Про це заявив представник активу, лідер "Європейської платформи" Микола Катеринчук на прес-конференції.

"Кодекс, що зараз пропонує Азаров - це закріплення існуючої системи підтримки великого бізнесу та абсолютно дискримінаційне відношення до розвитку малого та середнього бізнесу", - підкреслив Катеринчук.

За його словами, зміна ставок податків, що пропонує уряд, не враховує рівня тінізації економіки і нічого не дає бізнесу. В урядовому проекті кодексу не вирішене ключове питання податку на додану вартість (ПДВ).

Реклама:

Катеринчук зазначив, що концепція коаліції припускає до 2009 року ліквідацію спрощеної системи оподаткування, переведення на загальну систему оподаткування сільгоспвиробників.

У той же час, альтернативний проект Податкового кодексу був розроблений разом з підприємцями, і уже внесений до парламенту в останні дні його роботи.

"Наш варіант кодексу наближений до вимог підприємців, особливо малого та середнього бізнесу", - сказав Катеринчук. Цей варіант кодексу, за його словами, передбачає законодавче закріплення спрощеної системи оподаткування та збереження єдиного податку для сільгоспвиробників.

Нагадаємо, 18 квітня на засіданні Кабміну був затверджений проект Податкового кодексу.

За словами Азарова, уряд має намір передати цей проект на розгляд Верховної Ради вже 13 травня, для того, щоб Держбюджет на 2008 рік будувався на новій податковій базі.

Віце-прем'єр підкреслив, що вперше в податковому законодавстві закладені норми, що допоможуть переорієнтувати економіку країни на інноваційний ріст.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!