Рінат Ахметов винний у масовій загибелі риби в Азовському морі?

Четвер, 31 травня 2007, 10:49

Масовий викид мертвої риби на берег Азовського моря свідчить про екологічний колапс у морській акваторії, вважає народний депутат України (фракція БЮТ), голова парламентського підкомітету з питань техногенної й радіаційної безпеки та надзвичайних ситуацій Володимир Скубенко.

Про це повідомили в прес-службі БЮТ.

"Влада Маріуполя стверджує, що проведений у лабораторіях аналіз морської води й мертвої риби не дав результатів. Насправді причиною масової загибелі риби уздовж кількох десятків кілометрів берегової лінії Маріуполя є колосальне техногенне навантаження на Азовське море", - сказав він.

Народний депутат привів приклад, коли "Азовсталь" використовує морську воду для охолодження "і нічого за це не платить, тому що у Водному кодексі говориться, що платити треба за всі ресурси, за винятком морів".

Реклама:

"Але якщо реально порахувати, то тут виливається сума в сотні мільйонів гривень. Крім того, "Азовсталь" використовує море як смітник, скидаючи туди відходи свого виробництва. Тому немає зовсім нічого дивного в тім, що море перебуває в такому катастрофічному стані. Скоріше дивно те, що в ньому є ще хоч щось живе", - говорить Скубенко.

Крім того, він вважає однією із причин даної ситуації недостатню роботу уряду з фінансування й контролю екопрограм.

Нагадаємо, "Азовсталь" входить у групу "Метінвест", яка здійснює стратегічне управління гірничо-металургійним бізнесом ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (ЗАТ "СКМ"). Управляючою компанією групи "Метінвест" є ТОВ "Метінвест Холдинг". Власником ЗАТ "СКМ" є народний депутат від Партії регіонів, український мільярдер Рінат Ахметов.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!