Рада проголосувала за зміни до Держбюджету у першому читанні

Четвер, 31 травня 2007, 13:07 -

Верховна Рада прийняла в першому читанні зміни до закону "Про державний бюджет 2007 року", якими передбачено виділити 365 млн. грн. на фінансування підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів.

За закон про внесення змін до закону про Держбюджет у 2007 році проголосувало 383 депутати з 425.

Бюджетний комітет парламенту запропонував виправлення до законопроекту, згідно з яким витрати за бюджетною програмою "проведення позачергових виборів народних депутатів України" здійснюється тільки у випадку призначення позачергових виборів народних депутатів не раніше, ніж на 29 вересня 2007 року.

Законопроект у парламенті представляв перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров.

Реклама:

Крім того, згідно з законопроектом, 50 млн. грн. пропонується виділити сільгосппідприємствам, що постраждали від весняної посухи, для забезпечення їх сортовим насінням під врожай 2008 року, 100 млн. грн. - на фінансування витрат, пов'язаних з формуванням державного продовольчого резерву, 120 млн. грн. - до резервного фонду для покриття фактичних збитків, понесених сільськогосподарськими підприємствами, що постраждали в результаті весняної посухи.

Згідно з документом, також 217,3 млн. грн. планується виділити Міністерству закордонних справ і 2 млн. грн. Управлінню державної охорони на грошове забезпечення військовослужбовців, осіб керівного та рядового складу і на поетапну ліквідацію диспропорції в їхньому грошовому забезпеченні.

Законопроектом також заплановано виділення 100 млн. грн. на гарантоване часткове покриття витрат собівартості товарної вугільної продукції та недопущення зростання цін на товарну вугільну продукцію та електроенергію.

Пропонується також виділити 26 млн. грн. Міністерству освіти та науки на погашення заборгованості по внесках до об'єднаного інституту ядерних досліджень за останні роки. Крім того, 16 млн. грн. - місцевим бюджетам для додаткового фінансування місцевих програм соціально-економічного розвитку, 2 млн. грн. на утримання соціальної інфраструктури міста Славутич.

На збільшення обсягів субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам, на розвиток інфраструктури і регіонів виділяється 9 млн. грн., а також субвенції на соціально-економічний розвиток м. Біла Церква 2 млн. грн.

Крім того, 10 млн. грн. планується виділити Держкомрезерву для поліпшення стану розрахунків за збереження матеріальних цінностей державного резерву, у тому числі по прийнятих судових рішеннях. Крім того, 2,1 млн. грн. - апарату Верховної Ради для здійснення страхових виплат народним депутатам.

Крім того, згідно з пропозиціями бюджетного комітету, також планується збільшення доходів загального фонду держбюджету по коду "Податок на додану вартість зі ввезення на територію України товарів" на 106 млн. грн. Крім того, пропонується збільшити витрати загального фонду держбюджету в цілому на 106 млн. грн. Зокрема Міністерству закордонних справ на 15 млн. грн., у тому числі по коду "Керівництво та управління в сфері державної політики стосовно зовнішніх відносин" на 6,5 млн. грн., у тому числі на витрати споживання в сумі 5 млн. грн. і на витрати розвитку в сумі 1,5 млн. грн. Також Міністерству закордонних справ пропонується виділити кошти по коду "Функціонування іноземних дипломатичних установ" на витрати розвитку в сумі 5 млн. грн.

Згідно з пропозиціями бюджетного комітету, також пропонується виключити з бюджету програму "Реконструкція комплексу будинків по вул. Велика Житомирська, 2" з витратами розвитку в сумі 3 млн. грн.

Комітет також пропонує МінНС виділити кошти в сумі 60 млн. грн. У тому числі на забезпечення заходів у сфері цивільного захисту, витрати в сумі 51 млн. грн., з них на оплату праці 38 млн. грн., а також на підтримку екологічно безпечного стану в зонах відчуження та безумовного відселення на витрати розвитку виділяється сума 9 млн. грн.

Крім того, згідно з пропозиціями бюджетного комітету, Головному управлінню розвідки Міністерства оборони на розвідувальну діяльність у сфері оборони планується виділити 31 млн. грн.

За словами глави бюджетного комітету Володимира Макеєнко, комітетом також пропонується виділити з Держбюджету 2,5 млн. грн. на здійснення страхових виплат у зв'язку зі смертю народного депутата члена фракції Партії регіонів Василя Біби.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: