Рахункова палата: Податкова неефективно "вибиває" податки

Четвер, 31 травня 2007, 17:11

Діяльність податкової міліції з примусового стягнення податків у державний бюджет є неефективною й не забезпечує своєчасного попередження злочинів, повідомила прес-служба Рахункової палати.

"Надані законом податковій міліції повноваження з притягнення до кримінальної відповідальності неплатників застосовувалися неефективно й використовувалися в багатьох випадках не для попередження злочинів та інших правопорушень у сфері оподатковування, а на порушення кримінальних справ без ознак події або складу злочину, що призводило до попрання законних прав й інтересів громадян", - відзначається в прес-релізі Рахункової палати з посиланням на висновки її колегії, зроблені за результатами аудиту ефективності діяльності податкової міліції в 2006 році.

Відповідно до прес-релізу, третина з виявлених і зареєстрованих податківцями порушень законодавства неправомірно кваліфікувалася як злочини.

"Із встановлених збитків державі на суму більше 3 млрд. грн. по кримінальних справах, збуджених за фактами ухиляння від сплати податків, лише п'ята частина була відшкодована в бюджет", - відзначається в прес-релізі.

Реклама:

Крім того, відповідно до повідомлення, у відомчій звітності податкової міліції поза обліком за останні три роки були приховані збитки, нанесені державі несплатою податків, на суму понад 2,6 млрд. грн.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!