За "Укргазбанк" взявся "Громадський суд"

Середа, 30 травня 2007, 17:34

Громадська організація "Громадський суд України" називає незаконним відчуження нерухомого майна ВАТ "Меридіан". Про це на прес-конференції в Києві заявив Ярослав Місяць, співголова Громадського суду.

Місяць заявив, що в його організацію від імені трудового колективу ВАТ "Меридіан" звернуся голова профспілки підприємства Костянтин Грищенко, зі скаргою на те, що колектив було позбавлено можливості користуватися об’єктами соціального призначення, які перебували раніше у власності заводу.

Зокрема "Меридіан" втратив будинок культури ім. Корольова, у центральній частині Києва, комбінат харчування, бази відпочинку тощо. Сумарна вартість цих об’єктів оцінюється приблизно в 10 млн. дол.

За словами Ярослава Місяця, Громадський суд вже провів попереднє розслідування, результати якого представлено на малюнку нижче.

Реклама:

На думку Громадського суду, майно у "Меридіану" було відчужено незаконно, за сприяння державних органів, зокрема, Фонду державного майна. При цьому було порушено права трудового колективу, який є власником ВАТ "Меридіан". Адже, за словами Місяця, збори акціонерів не голосували за передачу значної частини майна підприємства стороннім структурам.

Ярослав Місяць повідомив, що акції підприємства, яке володіє об'єктами соціальної сфери ВАТ "Меридіан", було придбано невідомою компанією. Зараз зберігачем акцій є "Укргазбанк", власників якого спостерігачі пов’язують з оборудкою по відчуженню майна "Меридіану".

Громадський суд має намір найближчим часом продовжити розслідування й інформувати громадськість про його результати.

ВАТ "Меридіан" має високотехнологічне виробництво, зокрема, поставляє електронні прилади для обслуговування орбітальних космічних апаратів.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що майно "Меридіану" потрапило до компанії ”Інфінменеджмент”, яку пов’язують з "Укргазбанком". Декілька тижнів тому працівники ВАТ пікетували центральний офіс "Укргазбанку", вимагаючи зустрічі з його почесним президентом, депутатом від Партії регіонів Василем Горбалем.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!