Збори акціонерів "Укртатнафти" не відбулись

Середа, 23 травня 2007, 12:09

Як повідомили "ЕП" джерела у ВАТ "Укртатнафта", правлінням підприємства прийнято рішення про відміну зборів акціонерів, призначених на 23 травня 2007 року.

За інформацією джерела "ЕП", у раніше призначений час на збори не прийшла ні татарська сторона, ні українська.

У розпорядження "ЕП" також потрапив лист до НАК "Нафтогаз України" від Федотова В.О., в.о. голови правління, від 22 травня, яким той повідомляє НАК про скасування зборів акціонерів.

Підставою стало звернення акціонера АТ "Укртатнафта" - НАК "Нафтогаз України" (лист від 17.05.2007р. №14/3-1105-3210), який володіє 43,054% голосів, про скликання загальних зборів акціонерів АТ "Укртатнафта" на 30.07.2007 р.

Реклама:

Раніше перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, дорученням від 10.05.07 № 21142/0/1-07 зобов’язав компанію утриматися від участі в загальних зборах акціонерів АТ "Укртатнафта" і взяти участь у підготовці проекту рішення уряду щодо передачі до сфери управління Кабінету Міністрів України корпоративних прав, які належать державі у статутному фонді АТ "Укртатнафта".

За словами міністра палива та енергетики Юрія Бойка, "Нафтогаз" підкорився волі Азарова і не мав брати участь у зборах акціонерів.

Експерти називають основною причиною корпоративного конфлікту навколо АТ "Укртатнафта" порушення принципу паритетності в управлінні підприємством. Зокрема, НАК звинувачує татарських акціонерів АТ у монополізації управління підприємтсвом.

"Економічна правда"

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!