Азаров забрав акції "Укртатнафти" у "Нафтогазу" і віддав Януковичу

П'ятниця, 18 травня 2007, 13:24

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров доручив передати 43,054% акцій компанії "Укртатнафта" з управління НАК "Нафтогаз України" до управління Кабміну.

Про це повідомила журналістам голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, передає "Дєло" з посиланням на Українські новини.

"Є доручення передати акції "Укртатнафти" до управління Кабміну. Зараз ми розглядаємо це доручення", - зазначила Семенюк.

Семенюк додала, що, на її думку, держава повинна утримувати контроль над 43,054% акцій "Укртатнафти", оскільки це один з деяких її важелів впливу на нафтовому ринку.

Реклама:

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Татарстану (РФ) Рустам Мінніханов у листі до прем'єр-міністра Віктора Януковича просить розглянути можливість повернення переданих НАК "Нафтогазу" 43,054% акцій компанії "Укртатнафта" до Фонду державного майна.

У 2004 році указом президента та постановою Кабміну 43% "Укртатнафти" були передані до статутного фонду "Нафтогазу" від ФДМ.

У 2005 році Конституційний Суд визнав неконституційним указ президента, але не постанову Кабміну.

43,054% акцій "Укртатнафти" належать НАК "Нафтогаз", 28% акцій - Міністерству майна і земельних ресурсів Татарстану, 9,96% - SeaGroup International PLC (США), 8,6% - компанії "Татнєфть" (Татарстан), 8,336% - компанії AmRuz Traiding AG (Швейцарія).

У жовтні 2006 року уряд Татарстану передав в довірче упраління російської компанії "Татнєфть" 28% акцій "Укртатнафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!