США пильніше слідкуватимуть за російськими та українськими піратами

Вівторок, 1 травня 2007, 15:16

Адміністрація Джорджа Буша в понеділок визначила 12 країн, серед яких Україна, Росія та Китай, за якими буде вестись жорсткий нагляд щодо піратського використання американського кіно, музики, комп'ютерних програм та іншої продукції, що захищена копірайтом.

12 країн були внесені до списку країн, за якими в першу чергу ведеться нагляд в галузі піратства, котре щорічно завдає американській економіці збитків на мільярди доларів.

"Ми повинні захищати ідеї, винаходи, творчість від піратів та крадіїв", - заявила торговий представник США Сюзан Шваб.

Раніше США заявили про подання двох нових позовів проти Китаю до Світової організації торгівлі. Один з них стосується того, що Китай недостатньо модернізує власне законодавство щодо захисту американської інтелектуальної продукції та патентів.

Реклама:

В щорічній доповіді, що стосується виконання торгового законодавства США, говориться, що Китаю має бути самому вигідно покращувати захист прав інтелектуальної власності, тому що піратство завдасть шкоди його власним компаніям, якщо вони самі почнуть впроваджувати якісь інновації.

Щодо Росії в доповіді говориться, що Сполучені Штати будуть пильніше слідкувати, як ця країна виконує зобов'язання з покращення захисту копірайту, які вона взяла на себе минулого року. Це розглядається американською стороною, як головна умова для набуття Росією членства в Світовій організації торгівлі.

Крім України, Росії та Китаю, до переліку країн увійшли Аргентина, Чілі, Єгипет, Індія, Ізраїль, Ліван, Таїланд, Турція та Венесуела.

Boston.com

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!