Семенюк продасть 1% "Укртелекому" у травні

Четвер, 5 квітня 2007, 15:13

Торги з продажу 1% акцій ВАТ "Укртелеком" почнуться на фондових біржах України з 20 травня.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив директор департаменту продажів акцій на фондових ринках та проведення аукціонів Фонду держмайна (ФДМ) Юрій Яковлев.

За його словами, даний пакет акцій буде розділений на дрібні лоти, стартова ціна яких буде складати від 2 до 3 млн. грн.

"Як показує досвід продажу на фондових біржах акцій "Криворіжсталі" (зараз "Mittal Steel Кривій Ріг"), саме ця схема є найбільш успішною", - зазначив Яковлев.

Реклама:

За його даними, часовий період між торгами буде складати два-три тижні. Це дозволить портфельним інвесторам більш успішно підготуватися до торгів, акумулювати кошти, вважає глава департаменту.

Яковлев зазначив, що усього ФДМ планує протягом двох кварталів реалізувати 5% акцій даного підприємства, що будуть поділені на пакети по 1%. Він також уточнив, що ФДМ планує одержати від продажу 5% пакету акцій "Укртелекому" близько 1 млрд. грн.

Глава департаменту також повідомив, що при визначенні стартової ціни буде враховуватися ринкова вартість пакету, ціни угод по акціях "Укртелекому" у ПФТС.

Він також зазначив, що ФДМ вже протягом року відслідковує оборот акцій цього підприємства в ПФТС. Говорячи про біржі, на яких, можливо, будуть виставлені акції "Укртелекому", він відзначив, що "звичайно, це буде фондова біржа ПФТС, УФБ (Українська фондова біржа), "Іннекс" (раніше - Донецька фондова біржа).

При цьому Яковлев відзначив, що це питання буде ще обговорюватися. Він також нагадав, що відповідно до затвердженого плану розміщення акцій "Укртелекому", 5% підлягає продажу на українських фондових біржах і 37,86% - на міжнародних.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!