Усі готелі на Євро-2012 у Львові вже заброньовані

Четвер, 26 квітня 2007, 11:09

Місця у львівських готелях на час проведення матчів Чемпіонату Європи 2012 року вже заброньовані, незважаючи на те, що до самої події ще 5 років.

Про це повідомив начальник відділу мистецтв і туризму Львівської обласної державної адміністрації Андріан Кліщ.

При цьому він зазначив, що заброньовано місця не тільки в діючих готелях, але й у тих, котрі зараз будують або почнуть будувати найближчим часом.

Як повідомляє Бі-бі-сі, фахівці говорять, що у Львові варто будувати недорогі тризіркові готелі та хостели для молоді, яких у місті зараз не вистачає.

Реклама:

На думку керівника Львівської асоціації розвитку туризму Андрія Мацелюха, саме на них буде найбільший попит під час проведення групових матчів ЧЄ-2012.

Якщо їх у Львові не виявиться, то, на думку Мацелюха, іноземні туристи "втечуть" до сусідніх міст у Польщі - у Перемишль (85 км від Львова), і особливих проблем із перетинанням кордону тоді не буде, а Львів може втратити не тільки гроші, але й імідж серед туристів.

Рішенням УЄФА задоволені насамперед будівельні фірми, адже через 5 років у Львові треба побудувати щонайменше 20 нових готелів, мабуть, підлатати старі, а крім того, збудувати новий стадіон, а краще - спортивно-концертний комплекс на 35 тис. глядачів.

Крім того, місцева влада за допомогою держави повинна провести реконструкцію Львівського аеропорту і провести капітальний ремонт доріг, котрі водії ледве не одноголосно називають одними з найгірших в Україні.

Міська влада розраховує залучити в економіку міста до мільярда доларів інвестицій. Визначені кроки в цьому напрямку уже зроблено, адже проектувати і будувати стадіон у Львові буде одна з відомих німецьких фірм.

Уже зараз в обласній адміністрації створений організаційний комітет, котрий очолили голова обласної адміністрації Петро Олійник, голова обласної ради Мирослав Сеник та міський голова Львова Андрій Садовий. Останній, до речі, заявив, що підготовкою до ЧЄ-2012 буде займатися окремий департамент, який створять найближчим часом.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!