Бойко вирішив, як Семенюк правильно приватизувати електроенергетику

Четвер, 26 квітня 2007, 12:57

Міністерство палива та енергетики направило концепцію приватизації підприємств електроенергетики на узгодження до Фонду державного майна та очікує її затвердження на засіданні Кабінету міністрів на початку травня.

Про це повідомив перший заступник міністра Вадим Чупрун.

"Зараз документ вивчає Фонд держмайна. До остаточного рішення ми ніяких його подробиць розголошувати не будемо", - сказав він.

Зокрема, Чупрун відмовився назвати, які пакети пропонує приватизувати Мінпаливенерго - контрольні або міноритарні.

Реклама:

Він підтвердив, що включення підприємств електроенергетики до переліку об'єктів для приватизації в 2007 році недостатньо, щоб уже виставляти їх на продаж, тому що необхідно затвердити концепцію приватизації в галузі.

Як повідомлялося, Фонд держмайна у вересні 2006 року запропонував приватизувати міноритарні пакети акцій енергокомпаній, залишивши у власності держави контрольні пакети акцій.

Однак, Мінпаливенерго не погодило такий варіант приватизації.

Голова ФДМ Валентина Семенюк повідомила, що Кабінет міністрів 18 квітня затвердив перелік об'єктів для приватизації в 2007 році, включивши в нього підприємства елеткроенергетики.

Однак, за словами інших членів уряду, особливості приватизації найбільших з них, у тому числі ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), ВАТ "Укртелеком" та енергокомпаній, будуть розглянуті додатково.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!