Костусєв покарав "Газ України"

Четвер, 26 квітня 2007, 13:59

Антимонопольний комітет оштрафував на 250 тис. грн. ДК "Газ України" за зловживання монопольним становищем на ринку природного газу.

А також на 50 тис. грн. - за подання інформації в неповному обсязі на запит комітету в рамках розслідування, передає прес-служба відомства.

Як встановив комітет, ДК "Газ України" відмовило ВАТ "Дніпроазот" в укладенні договору на поставки газу на лютий-березень 2006 року.

Однак така поведінка газового монополіста є неприпустимою. Адже незабезпечення промислового споживача газом могло призвести до зменшення та, фактично, зриву виробництва аміаку та мінеральних добрив, надзвичайно важливих для сільськогосподарської галузі.

Реклама:

У той же час, в ході розгляду справи ДК "Газ України" не надало повної інформації на запит комітету.

Зокрема, щодо наявності ресурсів газу для забезпечення потреб ВАТ "Дніпроазот" або підтверджуючих документів - у разі його відсутності. Це створило перешкоди у проведенні розслідування.

Під час засідання комітету повноважні представники ДК "Газ України" визнали порушення, зобов'язалися сплатити штраф до державного бюджету та утриматися від неправомірних дій у подальшому.

У свою чергу, представник ВАТ "Дніпроазот" висловив вдячність комітету за об'єктивність розслідування та принциповість у прийнятті рішення.

З цього приводу голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв зазначив: "Заявлена "Газом України" позиція сповнює надію, що подібні ситуації більше не виникатимуть. Головне для промисловості в цілому та для нас зокрема, що підприємства порозумілися, врегулювали свої відносини і продовжують нормально працювати. Тому це та визнання вчиненого порушення ми врахували при накладенні штрафу".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!