Янукович домовився наторгувати з Узбекістаном на $1 млрд. цього року

Четвер, 26 квітня 2007, 15:00

Прем'єр-міністри України і Узбекистану Віктор Янукович та Шавкат Мирзийоєв домовилися збільшити товарообіг у 2007 році до $1 млрд. у порівнянні з 2006 роком, коли товарообіг між двома країнами складав $630 млн.

"Це задача, яку ми взяли на себе", - сказав Янукович в інтерв'ю журналістам у Ташкенті, завершуючи офіційний візит до Узбекистану.

Він підкреслив, що Україна та Узбекистан "впритул підійшли до формування зони вільної торгівлі" і "закінчили створення механізмів її реалізації".

Прем'єр також зазначив, що в ході переговорів сторони обговорили перспективи співробітництва в транспортній, машинобудівній і сільськогосподарській сферах.

Реклама:

"Ці напрямки є дуже перспективними для співробітництва", - підкреслив він.

Янукович також зазначив, що Україна та Узбекистан обговорюють участь Києва в розробці нафто- і газових родовищ на території Узбекистану.

Радник прем'єр-міністра Андрій Гончарук в інтерв'ю журналістам відзначив, що парламент Узбекистану 2 квітня скасував усі вилучення та обмеження в зоні вільної торгівлі між двома країнами та у такий спосіб зняв обмеження на експорт з України деякої фармакологічної продукції, а також тютюну, цукру та алкоголю.

За словами Гончарука, сприяти товарообігу між двома країнами також буде збільшення обороту в сфері послуг та використання Узбекистаном складів в Одеському та Іллічевському морських портах України для перевалки міді та бавовни, що зараз проходить через порти Латвії та Литви.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!