Семенюк почала продавати 1% "Укртелекому"

Середа, 25 квітня 2007, 11:42

Фонд держмайна виставив на торги 8 червня на фондовій біржі ПФТС 1% акцій ВАТ "Укртелеком".

Оголошення щодо продажу цього пакету опубліковано в газеті "Відомості приватизації" у середу, 25 квітня.

Це другий такий пакет, виставлений Фондом на продаж: тижнем раніше ФДМ призначив перший біржовий аукціон з реалізації 1% акцій "Укртелекому" 22 травня на Українській фондовій біржі.

Як повідомлялося, раніше представники Фонду уточнювали, що пропоновані на торгах 1%-ві пакети акцій "Укртелекому" будуть розділені на дрібні лоти, стартова ціна яких буде складати від 2 млн. грн. до 3 млн. грн.

Реклама:

Усього ФДМ планує протягом двох кварталів реалізувати 5% акцій даного підприємства, що будуть поділені на пакети по 1%, і отримати від їхнього продажу близько 1 млрд. грн.

При визначенні стартової ціни Фонд має намір враховувати ціни угод за акціями "Укртелекому" у ПФТС.

У той же час, голова ФДМ Валентина Семенюк заявила про можливість скасування торгів у випадку, якщо політична криза, викликана указом президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради від 2 квітня, призведе до різкого падіння котирувань.

Курс акцій "Укртелекому" у ПФТС за підсумками торгів 24 квітня склав 1,105 грн. за акцію, знизившись за час політичної кризи на 2,9%.

ФДМ 21 березня затвердив уточнений план продажу акцій "Укртелекому", відповідно до якого 50%+1 акція закріплюється в держвласності, 37,86% будуть виставлені на продаж на міжнародних фондових біржах з 1 серпня по 31 грудня 2007 року, 5% - на продаж на фондових біржах України пакетами по 1% кожний з 28 березня по 23 липня 2007 року.

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України з надання послуг електрозв'язку. Державі належить 92,86% акцій оператора, 7,14% акцій були продані трудовому колективу.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!