1,6 млн. громадян підвищать пенсії

Середа, 25 квітня 2007, 14:18

Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення пенсій для деяких категорій громадян у середньому на 30-150 грн.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник на брифінгу в середу.

Табачник підкреслив, що пенсії будуть підвищені починаючи з 1 березня 2007 року, тобто, це значить, що за два попередні місяці пенсії будуть перераховані.

Табачник зазначив, що пенсії будуть підвищені для визначених категорій громадян у зв'язку зі збільшенням середньої заробітної плати.

Реклама:

"Ми здійснюємо це відповідно до пенсійної реформи, що була розпочата урядом Віктора Януковича в 2004 році. Цей закон, що ми розробляли в 2003 році, стаття 42, передбачає підвищення розміру пенсій, якщо збільшується середня заробітна плата", - сказав віце-прем'єр.

Він зазначив, що вперше буде застосований значний коефіцієнт для цих цілей, і вже є відповідні розрахунки Міністерства праці та соціальної політики і Пенсійного фонду. Табачник додав, що підвищення пенсій буде забезпечено фінансовим ресурсом, і вартість цього рішення буде складати близько 510 млн. грн.

Значне підвищення пенсій чекає тих громадян, що отримують пенсії відповідно до законів "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, і деяких інших осіб", "Про статус і соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та ін.

Табачник уточнив, що резервом підвищення пенсій рядових категорій є збільшення власних надходжень до Пенсійного фонду за рахунок зростання заробітної плати.

"Якщо говорити в грошовому вимірі, то пенсії зростуть від 30 до 150 грн.", - сказав віце-прем'єр, додавши, що це стосується приблизно 1,6 млн. громадян, що підпадають під дію цих законодавчих актів.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!