"Турбоатом" очолив банкір

Середа, 25 квітня 2007, 18:55

Голова спостережної ради ВАТ "Мегабанк" (м.Харків) Віктор Суботін був призначений виконуючим обов'язки генерального директора ВАТ "Турбоатом".

Сьогодні новий гендиректор був представлений колективу підприємства.

Як повідомили в прес-службі НАЕК "Енергоатом", наказ про звільнення в.о. генерального директора заводу Євгенія Бєлінського та призначення Суботіна був підписаний головою Фонду держмайна Валентиною Семенюк 24 квітня нинішнього року.

Найближчим часом планується провести збори акціонерів "Турбоатому", на які буде винесене питання про затвердження Суботіна на посаді керівника підприємства.

Реклама:

За словами Суботіна, робота "Турбоатома" буде здійснюватися відповідно до концепції діяльності новоствореного концерну "Укратомпром", що припускає повне завантаження підприємства замовленнями в галузі ядерної енергетики та розширення зовнішніх ринків.

ВАТ "Турбоатом" робить парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється по замкнутому циклу: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, зборки, випробовування турбін та відвантаження.

У 2006 році підприємство збільшило обсяг виробництва на 15% у порівнянні з 2005 роком (до 334 млн.грн.). 75,22% акцій ВАТ "Турбоатом" належать державі. "Мегабанк" є міноритарним акціонером підприємства, якому належить понад 1%.

Влітку минулого року "Мегабанк" заперечив у суді розпорядження Кабміну від 13 червня 2006 року про передачу корпоративних прав "Турбоатому" Міністерству промислової політики.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!