Британська фабрика Burberry пала жертвою глобалізації

Понеділок, 2 квітня 2007, 12:04

Британський будинок моди Burberry закрив одне зі своїх найстаріших підприємств на батьківщині - у містечку Тріоркі (Уельс).

300 робітників зі сльозами на очах покинули фабрику, де більше 60 років шили для будинку Burberry сорочки-поло. Виробництво переводиться в Іспанію, Португалію, Польщу й Китай.

"Ми як і раніше говоримо, що немає необхідності переводити фабрику в Китай. Наше підприємство приносить прибуток, немає ні найменшої потреби його закривати! Ми працюємо добре, на 100% добре!", - говорить колишня співробітниця Burberry Джоан Янг.

Засновника будинку Томаса Барберрі, що починав з пошиття чоловічого одягу, прославив винахід непромокального плаща. Тренчкот з габардину став знаковою річчю 20 століття й таким же символом "британського стилю", як автомобіль "Ягуар" або "Бентлі".

Реклама:

Сьогодні ці марки належать німецьким автоконцернам. Глобалізація не обійшла стороною й Burberry. Відомі плащі компанія, як і раніше, шиє в Британії, у Йоркширі, але фабрику в Уельсі довелося принести в жертву.

Хоча це підприємство торік принесло прибуток на 250 млн. євро, керівництво компанії думає, що у виробництво в Китаї рентабельніше.

EuroNews

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!