Уряд підтримав сільське господарство, перелічивши 1,6 млрд. грн

Понеділок, 2 квітня 2007, 12:31

Уряд направив Міністерству аграрної політики з державного бюджету на забезпечення проведення весняно-польових робіт і на підтримку агропромислового комплексу (АПК) по інших напрямках 1,6 млрд. грн.

З них на виробничі програми - 1,3 млрд. грн (на 377,5 млн. грн більше, ніж у січні-березні-2006).

Як повідомляється в прес-релізі Міністерства фінансів у понеділок, на часткове відшкодування вартості мінеральних добрив спрямовано 37,5 млн. грн; на держпідтримку виробництва продукції рослинництва (на озимі культури) - 246,2 млн. грн; на фінансову підтримку підприємств АПК через механізм здешевлення процентної ставки по короткостроковим і середньостроковими кредитам - 123 млн. грн; на дотації за вирощену й продану худобу й птицю - 384 млн. грн.

Крім того, за даними Мінфіну, повністю погашена кредиторська заборгованість по доплатах (за вирощену й продану худобу й птицю) за 2006 рік у сумі 284,02 млн. грн.

Реклама:

"У регіонах працюють комісії з визначення сільгосппідприємств-одержувачів держпідтримки, як це передбачено порядками використання бюджетних коштів. Загалом, в 2007 році держпідтримка АПК за рахунок загального фонду держбюджету на виробничі програми передбачена в обсязі 5,3 млрд. грн, що на 1,2 млрд. грн більше, у порівнянні з минулим роком", - відзначають у Кабміні.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!