life:) тестує 3G

Понеділок, 2 квітня 2007, 15:15

Вітчизняний оператор мобільного зв'язку компанія "Астеліт", що працює під ТМ life:), заявила про тестовий запуск зв'язку третього покоління (3G) з використанням технології HSDPA.

Як повідомили у прес-службі "Астеліт", на даний момент у Києві встановлено 5 базових станцій, що працюють у стандарті 3G. Наразі нова послуга є недоступною для абонентів та працює у тестовому режимі, але ще до введення у комерційну експлуатацію оператор планує надати абонентам можливість протестувати її. Точна дата проведення тестування ще невідома.

Нагадаємо, в Україні уже діє мережа 3G компанії "Телесистеми України", яка надає послуги під ТМ "PEOPLEnet". Крім того, у 2-му кварталі 2007 року "Укртелеком" має намір вийти на ринок з аналогічною послугою.

HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) – мобільна технологія безпровідної передачі даних, яка істотно збільшує швидкість в мережі мобільного зв'язку 3G/UMTS – аж до 3,6 мегабіт на секунду. Максимальна швидкість передачі даних залежить як від потужності мобільного пристрою, що підтримує HSDPA, так і від місцерозташування користувача і завантаженості мережі.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!