Білорусь почне торговельну війну проти України?

Понеділок, 2 квітня 2007, 19:22

Білорусь має намір запровадити обмеження на ввезення українських товарів у відповідь на рішення Києва обмежити імпорт білоруського штучного хутра й ворсового полотна, повідомило державне інформагентство БелТА з посиланням на білоруський МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві вважають, що рішення української сторони "необґрунтовано закриває резидентам Республіки Білорусь доступ на ринок України".

У МЗС Білорусі поки не знають, у відношенні яких українських товарів будуть уведені обмежувальні заходи. Їхній приблизний список буде визначений найближчим часом. білоруським галузевим міністерствам пропонується до 23 квітня подати відомості про товари, які можуть стати об'єктом розслідування.

За результатами розслідування, дата закінчення якого поки не називається, буде визначено список української продукції, у відношенні якої Мінськ запровадить обмежувальні заходи.

Реклама:

Сьогодні білоруський уряд вважає одним зі своїх основних завдань розширення експорту при одночасному обмеженні імпорту. У такий спосіб воно розраховує підтримати внутрішніх виробників, що особливо актуально у зв'язку з ростом цін на російські енергоресурси з початку поточного року.

Крім того, Білорусь, закінчивши минулий рік зі значним негативним сальдо торговельного балансу, хоче досягти позитивного сальдо в розмірі 500 млн. доларів за підсумками поточного року.

Коррєспондєнт.нет

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!