Черновецький планує відсвяткувати день Києва за 5 млн. грн.

Четвер, 19 квітня 2007, 11:08

Київська міськдержадміністрація планує витратити на святкування Дня Києва 26 і 27 травня близько 5,5 мільйонів гривень.

При цьому минулого року на це ж свято було витрачено всього 450 тис. грн.

Про те, хто саме претендує на освоєння коштів, закладених у бюджеті на святкування, у мерії поки замовчують, посилаючись на конфіденційність даної інформації до оприлюднення результатів тендера.

"3 травня стане відомо, хто став переможцем, раніше цього строку я вам нічого не можу повідомити", - відзначила голова тендерного комітету КМДА Людмила Тимошенко.

Реклама:

Однак, за інформацією видання, основним претендентом на організацію святкування є компанія "Київконцерт", яка займалася організацією свята минулого року.

У самій компанії від коментарів щодо кошторису майбутнього свята, передбачуваних спонсорів та рентабельності такого виду бізнесу  відмовилися.

В свою чергу, опозиціонери у Київраді вважають, що сума для святкування завищена в 5 разів. Для прикладу, депутати називають цифри, виділені для подібних заходів.

Так, День Перемоги обійшовся киянам у 800 тис. грн., а святкування Нового року – у 1,2 млн. грн.

"Реальні витрати на проведення подібних заходів не перевищують мільйона, а багато компаній і самі готові платити, адже вони можуть залучати спонсорів і заробляти на рекламі", - вважає депутат Київради і член комісії КМДА з питань культури Олександр Бригінець.

Традиційно в День Києва в місті проводяться спортивні змагання, а також концерти на Майдані Незалежності, Європейській та Михайлівській площах.

Згідно з затвердженою цього року програмою, 26 травня святкування пройдуть у Музеї народної архітектури і побуту (с. Пирогово).

Також заплановано низку шоу, зокрема – фестиваль феєрверків, запускання повітряних зміїв і змагання роллерів.

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!