Угорські суміші отруюють Україну

Четвер, 19 квітня 2007, 12:55

Україна просить Угорщину прискорити розгляд можливості повернення в Угорщину суміші "Премікс", незаконно завезеної в Україну в 2001-2003 роках.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства охорони навколишнього середовища, текст якого мають Українські Новини.

"Сьогодні природоохоронне відомство України знову офіційно звертається до угорської сторони з метою отримання інформації щодо стану справ у розв'язанні проблеми "Преміксу", - сказано в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що з метою інтенсифікації переговорного процесу сторони ініціювали створення експертної групи з вивчення обставин ввозу "Преміксу" в Україну.

Реклама:

"Мінприроди підкреслює, що на сьогоднішній день українська сторона готова здійснити всі необхідні подальші заходи для активізації переговорного процесу між компетентними відомствами України й Угорщини щодо можливості повернення в цю країну суміші "Премікс", - сказано в повідомленні.

Як повідомляло агентство, у лютому Україна й Угорщина домовилися розглянути можливість повернення суміші "Премікс" до Угорщини.

З 2001 року приватне підприємство "Озон", зареєстроване в Береговому (Закарпатська область), співпрацюючи з фірмою ELTEX (Угорщина), завозило на територію України промислові відходи, оформляючи їх на митниці як теплостійкий наповнювач "Премікс".

Насправді з Угорщини в Україну було завезено понад 4 тис. тонн шкідливих промислових відходів, які зберігалися в мішках типу "біг бег" на відкритих територіях низки підприємств у Береговському районі.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!